Enda behandling

  • Utdrag ur protokollet

    Enligt 9 § reglementet för lagtingets bibliotek skall berättelse över bibliotekets verksamhet avges vid varje kalenderår. Först tillåts diskussion och därefter antecknar sig lagtinget berättelsen till kännedom.

    Diskussion.

    Vtm Gunnar Jansson

    Tack talman! Det gäller lagtingsbibliotekets verksamhet för i fjol år 2010. Såsom i den ganska kortfattade berättelsen framgår har verksamheten både till innehåll och till omfattning följt tidigare ordning. Den återges bland annat i diagrammen på sidan 3.

    Orsaken till att jag begärde ordet för denna korta presentation föranleds på sidan två, andra hela stycket som jag ska citera. Där aviseras ganska betydande ändringar som diskuteras i lagtinget och som kommer att inträffa så småningom och rör oss alla nämligen på följande sätt: "För att förbereda en kommande flyttning av biblioteket till entréplan, som enligt kanslikommissionen skall förverkligas i framtiden, har inventering av boksamlingarna, ämnesklasserna samt gallring och magasinering av inaktuellt material fortgått hela året. Gallring och omplacering av böcker medför även gallring och omlokalisering i datakatalogen. Utgallrade böcker på väg till pappersinsamlingen mellanlandar på fyndbordet i expeditionen och är gratis för intresserade."  Jag nämner detta som ett tips. Jag har själv begagnat mig av den här möjligheten. Det är öppet för ledamöter och andra biblioteksbesökare att dra nytta av det som nu sker. Biblioteket planeras nu att förflyttas till första våningen i entrén för att bli mer tillgängligt för alla, också för allmänheten. Inför den reformen sker dessa utgallringar av äldre böcker och handlingar i biblioteket. Besök gärna biblioteket, det är nyttigt, lärorikt och kan numera också ge god utdelning. Tack. 

    Talmannen

    Begäres ordet? Diskussionen är avslutad. Lagtinget antecknar sig berättelsen till kännedom. Ärendets enda behandling är avslutad. Ärendet är slutbehandlat.