För kännedom

  • Utdrag ur protokollet

    4        Godkännande av avtalet om ändring av överenskommelsen mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige om tillträde till högre utbildning

    5        Godkännande av överenskommelsen med Indien om social trygghet

    Alla tre ärenden upptas för remiss vid plenum 11.11.2013.

    6        Godkännande av protokollet med Belgien för att ändra avtalet för undvikande av dubbelbeskattning

    Enligt lagtingsordningen 31 § 2 mom. ska talmannen utan dröjsmål sända en begäran från presidenten om lagtingets bifall till ikraftträdande av en internationell förpliktelse till landskapsregeringen för ett yttrande som bör föreligga när ärendet remitteras till ett utskott. Talmannen kan dock, om möjligt efter att ha hört talmanskonferensen, i ett enskilt ärende besluta att ett yttrande inte är nödvändigt.

    Eftersom lagtinget tidigare har behandlat ett antal fördrag med motsvarande innehåll har talmannen beslutat att ett yttrande inte är nödvändigt i fråga om den aktuella framställningen. Ärendet kommer därför att tas upp till remiss vid plenum 11.11.2013.

    7        Godkännande av avtalet med Panama om utbyte av upplysningar i fråga om skatteärenden

    Även i fråga om detta avtal har talmannen beslutat att ett yttrande från landskapsregeringen inte är nödvändigt varför ärendet kommer att tas upp till remiss vid plenum 11.11.2013.

    8        Budget för landskapet Åland 2014

    Ärendet upptas till behandling vid ett senare plenum i enlighet med vad talmanskonferensen beslutar på onsdag 06.11.2013. Datum meddelas i samband med plenum på onsdagen.