Andra behandling

Förnyat hemvårdsstöd LF 22/2014-2015

  • Utdrag ur protokollet

    I andra behandling kan lagtinget antingen anta lagförslaget sådant det godkänts vid första behandlingen eller att förkasta förslaget.

    Först tillåts diskussion och efter det föreläggs lagförslaget för antagande.

    Diskussion.

    Ltl Torsten Sundblom

    Tack, fru talman! Jag aviserar att jag tänker föra klämmen som finns i min reservation till omröstning. Klämmen lyder: ”Att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att återkomma med ett nytt lagförslag med syfte att förstärka jämställdhetsbonusen och stimulera ett jämnare uttag av hemvårdsstödet.”

    Vi är ute efter ett jämnare uttag av hemvårdsstödet samt att man skulle få det bättre fördelat och mera jämställt nyttjat.

    Talmannen

    Begärs ordet? Diskussionen är avslutad.

    Lagförslaget föreläggs för antagande i andra behandling. Begärs ordet?

    Lagtinget har i andra behandling antagit lagförslaget. Lagförslagets andra behandling är avslutad.

    Betänkandets motivering föreläggs för enda behandling. Diskussion? Ingen diskussion. Lagtinget har i enda behandling godkänt motiveringen.

    Begärs ytterligare ordet?

    Ltl Torsten Sundblom

    Tack, fru talman! Jag föreslår: ”Att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att återkomma med ett nytt lagförslag med syfte att förstärka jämställdhetsbonusen och stimulera ett jämnare uttag av hemvårdsstödet.”

    Vtm Viveka Eriksson

    Talman! Jag ber att få understöda ltl Sundbloms förslag om hemställan till landskapsregeringen.

    Talmannen

    Ltl Torsten Sundblom, understöd av vtm Viveka Eriksson, har föreslagit att lagtinget ska godkänna en åtgärdsuppmaning av den lydelse som framgår av ltl Torstens Sundbloms reservation. Detta kallas för ltl Sundbloms förslag. Är redogörelsen riktig? Redogörelsen är riktig.

    Omröstning kommer därför att verkställas.

    Den som röstar för utskottets förslag röstar ja och den som röstar för att ltl Torsten Sundbloms kläm ska godkännas röstar nej. Kan omröstningspropositionen godkännas? Godkänd.

    Jag ber ja-röstarna resa sig. Talmannen röstar ja. Jag ber nej-röstarna resa sig. Majoritet för ja.

    Lagtinget har omfattat utskottets betänkande. Klämförslagets enda behandling är avslutad. Därmed är ärendet i dess helhet avslutat.  Ärendet är slutbehandlat.