Föredras

  • Utdrag ur protokollet

    En kandidatlista har lämnats in till kansliet och den upptar som ersättare i självstyrelsepolitiska nämnden lagtingsledamoten Åke Mattsson.

    Diskussion? Ingen diskussion.

    Ingen valförrättning verkställs utan lagtingsledamoten Åke Mattsson förklaras vald till ersättare i självstyrelsepolitiska nämnden för återstoden av innevarande valperiod. Antecknas.

    Bordläggning

    6        Godkännande av avtalet om ändring av överenskommelsen mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige om tillträde till högre utbildning

    Talmanskonferensen föreslår att ärendet bordläggs till plenum 4.12.2013. Godkänt.

    Andra behandling

    7        Godkännande av överenskommelsen med Indien om social trygghet

    Först tillåts allmän diskussion och efter det kan lagtinget antingen lämna sitt bifall till lagförslaget i presidentens framställning eller vägra ge ett sådant bifall. Talmannen påminner om att lagtingets beslut ska fattas med en majoritet om minst två tredjedelar av de avgivna rösterna. 

    Diskussion. Ingen diskussion.

    Lagförslaget i presidentens framställning föreläggs lagtinget för bifall. Kan lagtinget enhälligt ge sitt bifall till framställningen? Lagtinget har i andra behandling enhälligt lämnat sitt bifall till lagförslaget.

    Betänkandets motivering föreläggs för godkännande i enda behandling. Lagtinget har i enda behandling godkänt motiveringen.

    Ärendets andra behandling är avslutad. Ärendet är slutbehandlat.