Första behandling

  • Utdrag ur protokollet

    Först tillåts allmän diskussion och efter det att diskussionen avslutats kan, enligt 54 § 2 mom. lagtingsordningen, förslag väckas om att ärendet skall remitteras till stora utskottet.

    Diskussion.

    Ltl Olof Erland

    Herr talman! Bästa radiolyssnare! Jag fick det glädjande beskedet att den här plenisessionen skulle direktsändas i radion. Jag hade helgen på mig att förbereda mitt anförande om skatteavtal Saint Kitts, Nevis, Saint Vincent, Grenadinerna samt Bahamas. Det här avtalet har behandlats i lagutskottet. Det är en rad av ett stort antal områden som ingår avtal för att man ska förhindra möjligheterna till skatteflykt. Det är en internationell trend. Det här avtalet bygger på ett modellavtal som har upprättats av OECD och som övervakas av OECD. Samtliga länder och områden kommer snart att ingå i det här avtalet. Vi har inte funnit någonting nytt eller någon avvikelse från modellavtalet. Till radiolyssnarnas glädje och kanske också till andras glädje ska jag fatta mig kort och nöja mig med den här presentationen. Tack, herr talman.    

    Talmannen

    Begäres ordet? Diskussionen är avslutad. Väcks förslag om remiss till stora utskottet? Ingen remiss. Ärendets första behandling är avslutad.