Första behandling

  • Utdrag ur protokollet

    Först tillåts diskussion och därefter kan förslag väckas om remiss till stora utskottet. Diskussion.

    Ltl Olof Erland

    Herr talman! Det här handlar om en förändring som går tillbaka till en överenskommelse på 80-talet. Det gäller fordonsbesättningar, vägtrafik och en modernisering av kravet på färdskrivare. Tidigare har färdskrivarna varit analoga nu blir de digitala. Det handlar också om vissa andra förändringar när det gäller tider i vägtrafiken. Det som tidigare är grunden för detta är att det gäller internationella transporter, inte interna transporter inom Åland.

    Utskottets bedömning, i våra diskussioner, har varit att det här kravet inte medför särskilt stora kostnader. Det gäller dem som trafikerar internationellt. I allmänhet finns det färdskrivare, oftast av digital typ. 

    Ltl Mika Nordberg, replik

    Talman! Vi har i tidningen kunnat läsa att man från EU har kommit med nya arbetstidsregler gällande lastbilschaufförer. För att kunna reglera arbetstiden så har man normalt en färdskrivare i alla lastbilar. De facto har inte användningen av gamla analoga färdskrivare varit aktuell på Åland för interna transporter. Kan vi garantera att detta inte kommer att krävas nu?

    Ltl Olof Erland, replik

    Herr talman! Jag kanske borde ha sagt det tidigare att det som vi har bedömt från utskottet, när det gäller den här överenskommelsen, är att det kan medföra behov av ändringar i vägtrafiklagen och underordnade regelverk. Vi har aktivt tagit beslut om att det inte är vår sak att utreda det. Nu finns den här överenskommelsen och landskapsregeringen ska göra en genomgång och vid behov komma till lagtinget med förändringsförslag. Vi har helt formellt parlamentariskt riktigt skjutit ifrån oss ansvaret till den regerande institutionen, landskapsregeringen.

    Ltl Mika Nordberg, replik

    Talman! Jag hoppas verkligen att det är så som utskottets ordförande, Olof Erland säger. Som jag har läst och förstått det är att kravet på arbetstidsövervakning och även digitala färdskrivare skulle krävas i samtliga lastbilar, vilket skulle vara en otroligt fördyrande och onödig åtgärd. Vi får bara hoppas att det är som utskottets ordförande säger, men jag är tveksam.

    Ltl Olof Erland, replik

    Herr talman! Jag och lagutskottet lever också på hoppet om att vi har hamnat rätt i den här frågan. Vi kan inte garantera någonting. Men vi har sett kopplingen med digitala färdskrivare och arbetstider till internationell trafik. Jag tror att det är lämpligt för landskapsregeringen att gå igenom regelverket och se om det finns behov av förändringar. Det ska inte ställa några större krav på intern trafik, så vitt jag förstår.

    Talmannen

    Replikskiftet är avslutat. Begäres ordet? Diskussionen är avslutad. Väcks förslag om remiss till stora utskottet? Ingen remiss. Ärendets första behandling är avslutad.