Andra behandling

Gymnasieutbildning FR 22/2009-2010

  • Utdrag ur protokollet

    Först tillåts diskussion och därefter vidtar detaljbehandlingen. Till grund för behandlingen ligger kulturutskottets betänkande. Eftersom utskottet har föreslagit att det i framställningen ingående tredje lagförslaget måtte förkastas kan det under diskussionen väckas förslag om att lagförslaget i framställningen läggs till grund för behandlingen. Väcks inget sådant förslag, förklaras andra behandlingen avslutad efter det att diskussionen i ärendet avslutats.

    Diskussion. Ingen diskussion.

    Detaljbehandlingen vidtarDet i landskapsregeringens framställning ingående förslaget till landskapslag om gymnasieutbildning föreläggs för lagtingets bifall i enlighet med kulturutskottets förslag.

    Lagförslaget är bifallet. Lagförslagets andra behandling är avslutad.

    Det i landskapsregeringens framställning ingående förslaget till landskapslag om ändring av landskapslagen om läroavtalsutbildning föreläggs för lagtingets bifall i enlighet med kulturutskottets förslag.

    Lagförslaget är bifallet. Lagförslagets andra behandling är avslutad.

    Konstateras att utskottet har föreslagit att det i framställningen ingående tredje lagförslaget måtte förkastas. Förslag om förkastande upptas till behandling vid ärendets tredje behandling.

    Ärendets andra behandling är därmed avslutad.