Tredje behandling

Landskapsandelarna 2010 FR 8/2009-2010

  • Utdrag ur protokollet

    I tredje behandling har lagtinget att antingen anta lagförslaget sådant det godkänts vid andra behandlingen eller att förkasta förslaget. Först tillåts diskussion och därefter föreläggs lagförslaget för antagande. Diskussion.

    Ltl Camilla Gunell

    Herr talman! Jag förslår att lagförslaget förkastas.

    Ltl Barbro Sundback

    Herr talman! Jag ber att få understöda förslaget om förkastande.

    Talmannen

    Talmannen uppfattade det som avisering och förslag om förkastande kommer i detaljbehandlingen. Begäres ytterligare ordet? Diskussionen är avslutad. Föreläggs lagförslaget för antagande i tredje behandling. Begäres ordet?

    Ltl Camilla Gunell

    Nu hoppas jag att det är på rätt. Jag föreslår att lagförslaget förkastas.

    Ltl Barbro Sundback

    Understödes.

    Talmannen

    Under diskussionen har lagtingsledamoten Camilla Gunell, understödd av lagtingsledamoten Barbro Sundback förslagit att lagförslaget förkastas. Omröstning kommer därför att verkställas. Omröstningspropositionen ställs så att de som röstar för att lagförslaget ska antas röstar ja medan de som röstar för att förslaget ska förkastas röstar nej. Kan omröstningspropositionen godkännas? Godkänd.

    Ltl Camilla Gunell

    Herr talman! Jag vill gärna i denna för kommunerna viktiga fråga ha en öppen omröstning.

    Ltl Barbro Sundback

    Understödes.

    Talmannen

    Öppen omröstning är begärd och understödd och kommer därför att verkställas. Jag begär ltl Folke Sjölund och Ltl Carina Aaltonen att biträda vid omröstningen. Upprop.

    Omröstningen har gett resultatet: 17 JA-röster, 4 NEJ-röster, 2 avstod och 7 är frånvarande. Majoritet för framställningen.

    Lagförslaget är godkänt. Lagförslagets tredje behandling är avslutad.

    Föreläggs betänkandets motivering för enda behandling. Diskussion? Ingen diskussion. Lagtinget har i enda behandling godkänt motiveringen. Ärendet är slutbehandlat.