Tredje behandling

  • Utdrag ur protokollet

    I tredje behandling kan lagtinget antingen anta lagförslagen sådana de godkänts i andra behandlingen eller att förkasta dem.

    Först tillåts diskussion om ärendet i dess helhet. Därefter föreläggs de lagförslag som ingår i framställningen för antagande i tredje behandling. Därefter föreläggs förslaget om förkastande av lagmotionen samt slutligen betänkandets motiveringar och klämförslagen i utskottets betänkande för godkännande i enda behandling. Kan förfaringssättet godkännas? Godkänt.

    Diskussion. Ingen diskussion.

    Föreläggs förslaget till barnomsorgslag för landskapet Åland för antagande i tredje behandling. Lagtinget har i tredje behandling antagit lagförslaget. Lagförslagets tredje behandling är avslutad.

     

    Föreläggs landskapslagen om ändring av landskapslagen om tillämpning i landskapet Åland av riksförfattningar om socialvård för antagande i tredje behandling. Lagtinget har i tredje behandling antagit lagförslaget. Lagförslagets tredje behandling är avslutad.

    Föreläggs landskapslagen om ändring av 5 § landskapslagen om tillämpning i landskapet Åland av barnskyddslagen för antagande i tredje behandling. Lagtinget har i tredje behandling antagit lagförslaget. Lagförslagets tredje behandling är avslutad.

    Föreläggs landskapslagen om ändring av landskapslagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som skall arbeta med barn för antagande i tredje behandling. Lagtinget har i tredje behandling antagit lagförslaget. Lagförslagets tredje behandling är avslutad.

    Föreläggs förslaget om förkastande av lagmotion 2/2009-2010. Begäres ordet? Ingen begär ordet. Lagförslaget i lagmotionen är förkastat.

    Föreläggs de i utskottets betänkande ingående återstående klämmarna för godkännande i enda behandling. Klämmarna är godkända.

    Föreläggs betänkandets motivering för godkännande i enda behandling. Betänkandets motivering är godkänd. Ärendet är slutbehandlat.