Andra behandling

Privat socialservice LF 14/2011-2012

  • Utdrag ur protokollet

    Först tillåts diskussion om ärendet i dess helhet. Efter det föreläggs de lagförslag som ingår i betänkandet var för sig för beslut i andra behandling. Slutligen föreläggs betänkandets motiveringar för godkännande i enda behandling samt eventuella klämförslag. Kan förfaringssättet godkännas? Godkänt.

    Diskussion. Ingen diskussion.

    Först föreläggs förslaget till landskapslag om tillämpning i landskapet Åland av lagen om privat socialservice 6 för antagande i andra behandling. Begärs ordet? Lagtinget har i andra behandling antagit lagförslaget. Lagförslagets andra behandling är avslutad.

    Föreläggs förslaget till landskapslag om ändring av 29 § barnomsorgslagen för landskapet Åland för antagande i andra behandling. Begärs ordet? Lagtinget har i andra behandling antagit lagförslaget. Lagförslagets andra behandling är avslutad.

    Betänkandets motivering föreläggs för enda behandling. Diskussion? Ingen diskussion. Lagtinget har i enda behandling godkänt motiveringen.

    Begärs ytterligare ordet?

    Ltl Torsten Sundblom

    Tack, fru talman! I motionen om servicesedlar förslår jag ”att lagtinget beslutar ge landskapsregeringen i uppdrag att inleda lagberedning som syftar till stiftande av landskapslag om servicesedlar inom vården och omsorgen samt förelägga lagtinget förslag till lagstiftning på området”, helt enligt reservationens kläm.

    Ltl Gunnar Jansson

    Fru talman! Jag stöder ltl Torsten Sundbloms förslag.

    Talmannen

    Ltl Torsten Sundblom, understöd av ltl Gunnar Jansson, har föreslagit att lagtinget ska godkänna en åtgärdsuppmaning av följande lydelse: ”att lagtinget beslutar ge landskapsregeringen i uppdrag att inleda lagberedning som syftar till stiftande av landskapslag om servicesedlar inom vården och omsorgen samt förelägga lagtinget förslag till lagstiftning på området”. 

    Klämmen framgår av en reservation till betänkandet och behöver därför inte bordläggas. Är redogörelsen riktig? Redogörelsen är riktig.

    Omröstning kommer att verkställas. Omröstningspropositionen ställs så att de som röstar för att lag- och kulturutskottets betänkande röstar ja och de som röstar för ltl Torsten Sundbloms klämförslag röstar nej. Kan omröstningspropositionen godkännas? Godkänd.  Jag ber ja-röstarna resa sig. Talmannen röstar ja. Jag ber nej-röstarna resa sig. Majoritet för ja. Lagtinget har i andra behandling beslutat godkänna social- och miljöutskottets förslag. Lagförslagets andra behandling är avslutad. Ärendet är slutbehandlat.