FOTBOLLSELIT PÅ LAGTINGSBESÖK FOTBOLLSELIT PÅ LAGTINGSBESÖK
  • Publicerad onsdag den 29 maj 2024 kl. 15:02

Fotbollselit på lagtingsbesök

Spelare och ledare från de åländska elitfotbollslagen Åland United och IFK Mariehamn kom till Ålands lagting i tisdags, inbjudna av talman Jörgen Pettersson som i sitt tal till besökarna underströk deras utomordentligt viktiga insatser som ambassadörer för Åland i Finland.
– Ni är alla ett bevis på idrottens och lagets förmåga att förena människor och överbrygga gränser i en anda av tillsammansskap. Ert engagemang är lysande exempel på vad som kan uppnås genom uthållighet, lagarbete och en okuvlig strävan mot sitt bästa jag. Här, i hjärtat av Åland, omgivna av vår rika historia och levande kultur, påminns vi om de värden som binder oss samman; respekt, integritet och solidaritet. Precis som ni strävar efter segrar på fotbollsplan måste vi också (i detta parlament) arbeta tillsammans för att bygga en bättre framtid för kommande generationer, sade Pettersson.
Åland United och IFK Mariehamn finns båda i den finländska fotbollens högsta elit och ser varje vecka till att Åland syns i hela Finland.
– Vi delar era framgångar och är tacksamma för den positiva synlighet ni skapar i hela landet. Fotboll är en viktig del i mångas vardag och framgång föder framgång, något vi alla behöver, sade Jörgen Pettersson.

Foto: Matilda Björklund