TalmanJohan Ehn håller tal på svenska generalkonsulatetpå nationaldagen TalmanJohan Ehn håller tal på svenska generalkonsulatetpå nationaldagen
  • Publicerad tisdag den 7 juni 2016 kl. 10:38

Lagtinget gratulerade Sverige på Nationaldagen den 6 juni

Sveriges generalkonsul Olof Ehrenkrona bjöd, traditionsenligt, till en mottagning på generalkonsulatet för att högtidlighålla Sveriges Nationaldag den 6 juni.

Stora delar av lagtinget fanns på plats. Talman Johan Ehn höll ett hälsningsanförande vid mottagningen i vilket han framhöll att vi är mycket glada över det ypperligt goda samarbete som det offentliga Åland har med såväl generalkonsulatet som svenska myndigheter och institutioner i övrigt. En hälsning framfördes också till den svenska statsledningen.

Talman Ehn uppmärksammade vidare det faktum att man i år firar den svenska flaggans 100 års jubileum och betonade i samband med detta vikten av att inte låta extrema och negativa krafter kapa flaggan och andra symboler för att underblåsa inskränkthet, murbyggande och hat.  Istället bör vi göra allt som står i vår makt för att ta vara på våra gemensamma symboler och låta dem stå för gemensamt, öppenhet och stolthet!