Lagtingsdirektör Susanne Eriksson avtackas av talman Jörgen Pettersson Lagtingsdirektör Susanne Eriksson avtackas av talman Jörgen Pettersson
  • Publicerad tisdag den 21 maj 2024 kl. 15:54

Lagtingsdirektören avtackades

Farväl till lagtingsdirektören

I slutet av dagen, tisdagen den 21 maj, var det dags för ledamöterna i Ålands lagting att unisont stämma upp i sång till hyllning av avgående lagtingsdirektören Susanne Eriksson som lämnar sin tjänst i lagtinget efter 36 år, de sista 17 åren i egenskap av lagtingsdirektör. Eriksson efterträds av biträdande lagtingsdirektören Carina Strand och som hennes efterträdare har tidigare utnämnts Julia Lindholm.
Ceremonin som besöktes av tidigare talmän, lagtingets veteranföreningen, lantråd med ministrar, landshövdingen, svenske konsuln samt många fler inleddes av talman Jörgen Pettersson som sade bland annat följande till Susanne Erimksson:
”Under din tid som lagtingsdirektör har Du visat exceptionell ledarskapsförmåga, oändlig arbetskapacitet och ovärderlig visdom. Du har inte bara stärkt vår organisation och hela det åländska samhället utan även bidragit till att skapa en arbetsmiljö präglad av respekt, samarbete och framåtanda. Du har hjälpt människor i din omgivning att växa och att lita på den egna övertygelsen.”
Hyllningen avslutades med en specialkomponerad psalm till tonerna av Sommarpsalm från Åland, komponerad av Knut Grüssner, samt till sist Den blomstertid nu kommer.
Hela hyllningen finns att se på Youtube, på adressen: https://youtu.be/YmwcCErTP0g?si=b7CSqbYnykKI7ueY