Enda behandling

  • Först tillåts diskussion och efter det börjar detaljbehandlingen. Diskussion.


  • Ledamot John Holmberg (Lib) Anförande | 16:20

    Tack, talman! Bästa lagting och åhörare. Finans- och näringsutskottet ska i enlighet med 21 § 5 mom. arbetsordningen för Ålands lagting avge en årlig redogörelse över de ärenden rörande tjänstekollektivavtal som utskottet har behandlat.

    Utskottet har den 22 mars 2022 godkänt ett tjänstekollektivavtalsprotokoll från den 10 februari 2022 gällande anställningsvillkor för undervisningspersonalen vid Högskolan på Åland. Avtalet har slutits mellan Ålands landskapsregering som arbetsgivare samt Akava-Åland r.f. och Tjänstemannaorganisationerna på Åland. Avtalet avser perioden 1.8.2022-31.7.2024.

    Med hänvisning till det anförda föreslår utskottet att lagtinget antecknar sig finans- och näringsutskottets redogörelse angående behandlingen av ärenden rörande landskapets tjänstekollektivavtal för år 2022 till kännedom. Tack, talman!


  • Detaljbehandlingen börjar. Först föreläggs betänkandets kläm och efter det motiveringen. Kan förfaringssättet godkännas? Godkänt. Föreläggs betänkandets kläm för godkännande. Klämmen är godkänd. Föreläggs
    betänkandets motivering för godkännande. Motiveringen är godkänd. Ärendets enda behandling är avslutad. Ärendet är slutbehandlat.