Tredje behandling

  • Utdrag ur protokollet

    Kulturutskottets betänkande (KU 5/2010-2011)

    Först tillåts diskussion om ärendet i dess helhet. Efter det föreläggs de lagförslag som ingår i betänkandet var för sig för beslut i tredje behandling. Slutligen föreläggs betänkandets motiveringar för godkännande i enda behandling. Kan förfaringssättet godkännas? Godkänt.

    Diskussion.

    Ltl Fredrik Karlström

    Herr talman! Det mesta är väl kanske sagt gällande den här lagen. Det är tråkigt att vi inte fick möjlighet att debattera det etermediapolitiska programmet, innan vi ska ta ställning och rösta om detta.

    Ni vet var jag står och vad jag tycker. Jag tänker bara kort säga att jag kommer att föreslå att det här förkastats. Det kloka hade varit att landskapsregeringen hade gjort en snabb behandling av den här lagen, gjort om lagen och kommit tillbaka med en framställning som även landskapsregeringen står bakom. Den här lagframställningen som kommer nu är det egentligen inte någon i den här salen som vill ha. Tack, herr talman.

    Talmannen

    Begäres ytterligare ordet? Diskussionen är avslutad.

    Först föreläggs förslaget till landskapslag om radio- och televisionsverksamhet för antagande i tredje behandling. Begäres ordet?

    Ltl Fredrik Karlström, replik

    Herr talman! Jag ber om att förkasta det här lagförslaget.

    Ltl Barbro Sundback, replik  

    Herr talman! Jag ber att få understöda förslaget om förkastande.

    Talmannen

    Begäres ytterligare ordet? Diskussionen är avslutad. Under behandlingen har ltl Fredrik Karlström understödd av ltl Barbro Sundback föreslagit att lagtinget ska förkasta lagförslaget.

    Omröstning kommer därför att verkställas. Omröstningspropositionen ställs så att de som röstar för att lagförslaget skall antas röstar ja och de som röstar för ltl Karlströms förslag att lagförslaget ska förkastas röstar nej.

    Kan omröstningspropositionen godkännas? Godkänd.

    Ltl Danne Sundman

    Herr talman! Jag yrkar på öppen omröstning i detta angelägna ärende.

    Talmannen

    Öppen omröstning har begärts och kommer att verkställas. Jag ber ledamöterna Folke Sjölund och Carina Aaltonen att biträda vid omröstningen.

    Upprop.

    Omröstningen har givit vid handen; 16 ja-röster, 10 nej-röster och 4 är frånvarande. Majoritet för ja.

    Lagtinget har sålunda omfattat lagförslaget i tredje behandling. Lagförslagets tredje behandling är avslutad.

     

    Föreläggs förslaget till landskapslag om ändring av 3 § tobakslagen för landskapet Åland för antagande i tredje behandling. Begärs ordet? Lagtinget har i tredje behandling antagit lagförslaget. Lagförslagets tredje behandling är avslutad.

    Betänkandets motivering föreläggs för enda behandling. Diskussion? Ingen diskussion. Lagtinget har i enda behandling godkänt motiveringen.

    Ärendet är slutbehandlat.