Lagtingets beslut 56/2017

Tillhör ärendet: Elektronisk förvaltning
Lagtingsår: 2016-2017
Typ av dokument: Lagtingets beslut

Ladda ner Word-dokument

Ålands lagting

BESLUT LTB 56/2017

 

Datum

Ärende

 

2018-08-28

LF 26/2016-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ålands lagtings beslut om antagande av

Landskapslag om ändring av vattenlagen för landskapet Åland

 

 

     I enlighet med lagtingets beslut ändras 14 kap. 8 § och 16 § 2 mom. vattenlagen (1996:61) för landskapet Åland, av dessa lagrum 14 kap. 8 § sådan den lyder i landskapslagen 2008/39, som följer:

 

14 kap.
Vattenförrättning

 

8 §

Kallelse till förrättningssammanträde

     Förrättningsmannen ska kalla dem till förrättningssammanträde vilkas rätt eller fördel kan beröras av en åtgärd eller ett företag. Kallelse till förrättningssammanträde ska delges dem vars rätt eller fördel kan beröras genom vanlig delgivning eller vanlig elektronisk delgivning samt tillkännages genom offentlig delgivning enligt vad som föreskrivs i förvaltningslagen (2008:9) för landskapet Åland minst 14 dagar före sammanträdet. Kallelse till begynnelsesammanträde ska både publiceras på landskapsregeringens och berörd kommuns elektroniska anslagstavla samt publiceras i minst en lokal tidning med allmän spridning i landskapet.

 

16 §

Beslut

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

     Avskrift av i 1 mom. avsett beslut, med information om vad som ska iakttas för att talan ska bevaras, ska inom samma tid tillställas sökanden, den som ansökt därom under förrättningens gång samt berörda kommuner för att där hållas tillgängligt på webbplats under trettio dagar. Meddelande om att beslutet har fattats och var på kommunens webbplats beslutet finns tillgängligt ska, tillsammans med information om vad som ska iakttas för att talan ska bevaras, delges offentligen enligt vad som föreskrivs i förvaltningslagen (2008:9) för landskapet Åland.

 

__________________

 

     Denna lag träder i kraft den

__________________

 

 

    

 

 

     Mariehamn den 28 augusti 2017

 

 

 

Johan Ehn 

talman

 

 

Veronica Thörnroos

vicetalman

 

 

Viveka Eriksson 

vicetalman