Enda behandling

  • Först tillåts diskussion och därefter vidtar detaljbehandlingen. Diskussion.


  • Talman! Jag ska fatta mig väldigt kort. Det här är ett gott exempel på agilitet i landskapsförvaltningen och dess helägda bolag. Det handlar om en borgen för ett lån på maximalt 22 miljoner euro som förfaller denna december och som Kraftnät Åland vill förnya på bättre villkor. För att byta från den gamla långivaren till en ny, med dessa bättre villkor, krävs en borgen som landskapsregeringen har bett om att få beviljad av detta lagting, vilket finans- och näringsutskottet enhälligt samtycker till och understöder. Genom att göra på det viset sparar vi pengar för alla elkonsumenter runt om i landskapet. Tack, talman!


  • Tack, herr talman! Tack till utskottsordförande Pettersson. Bra och snabbt jobbat! Jag vill tacka hela lagtinget för det positiva bemötandet som har funnits i den här frågan hela vägen. Tack!


  • Detaljbehandlingen börjar. Först föreläggs betänkandets tre klämmar och efter det motiveringen. Kan förfaringssättet godkännas? Godkänt.

    Föreläggs betänkandets första kläm för godkännande. Klämmen är godkänd.

    Föreläggs betänkandets andra kläm för godkännande. Klämmen är godkänd.

    Föreläggs betänkandets tredje kläm för godkännande. Klämmen är godkänd.

    Föreläggs betänkandets motivering för godkännande. Motiveringen är godkänd. Ärendets enda behandling är avslutad. Ärendet är slutbehandlat.