Andra behandling

  • Utdrag ur protokollet

    Först tillåts diskussion och därefter vidtar detaljbehandlingen. Diskussion.

    Ltl Mika Nordberg

    Herr talman! Jag ber att få föreslå att lagen antas i enlighet med min reservations kläm 4 §, som går ut på att samfundsskattens totala skattesats blir 25 procent under innevarande år samt under perioden 2010-2011. Detta för att stimulera företagen och i förlängningen också bevarandet av arbetsplatser.

    Talmannen

    Diskussion?

    Ltl Anders Eriksson

    Herr talman! Om talmannen tillåter en kort kommentar från bänken så vill jag understöda förslaget i.o.m att näringsutskottet också är ganska nära i sina motiveringar.

    Talmannen

    Begäres ordet? Diskussionen är avslutad. Under diskussionen har ltl Mika Nordberg understödd av ltl Anders Eriksson föreslagit att 4 § i lagförslaget får den lydelse den har i reservationen. Är förslaget rätt återgivet? Omröstning kommer att ske.

    Ltl Mika Nordberg

    Jag förslår öppen omröstning.

    Vtm Gun-Mari Lindholm

    Talman! Jag ber att få understöda förslaget om öppen omröstning.

    Talmannen

    Öppen omröstning kommer att företas. Jag ber ltl Sjölund och ltl Gunell biträda vid omröstningen. JA för betänkande NEJ för Ltl Mika Nordbergs förslag. Upprop.

    Under omröstningen har avgivits 18 JA röster och 5 NEJ röster. Lagtinget har godkänt utskottets betänkande. Ärendet andra behandling är avslutad.